Den komplette tidsreise i Saltstraumen

Saltstraumen er kjent for de fleste som en naturattraksjon; Verdens sterkeste tidevannsstrøm. Saltstraumen har imidlertid mye mer å by på. Vi inviterer dere til å bli litt lengre.

15.000 år på 3 dager
Kontakt oss

Saltstraumen er kjent for de fleste som en naturattraksjon; Verdens sterkeste tidevannsstrøm. Saltstraumen har imidlertid mye mer å by på. Vi er seks reiselivsbedrifter som sammen med Visit Bodø, der vi alle er medlemmer, inviterer dere til å ikke bare gjøre et kort stopp for å oppleve malstraumen. Vi inviterer dere til å bli litt lengre.

Vi har derfor laget et 3-dagers program som består av godt vertskap, lokal mat og overnatting, historiske opplevelser, turgåing og fiske fra land.

Sjekk inn på ”ditt hjem i Saltstraumen”: Saltstraumen Camping eller Saltstraumen hotell (ev. parker bobilen) og prøv elementer fra dette opplevelsesprogrammet.

Book overnatting hos

 

Alle dagene kan du;

Utforske de gode turmulighetene i Saltstraumen på egen hånd. Vi har mange merkede turløyper; merket løype opp i Åselidalen eller opp til Valnesfossen (Bodøs høyeste fossefall) og fritt fiske langs bergene i hele Saltstraumenområdet. Du kan også fiske i i Valnesvatnet med fiskekort.

God lokal mat får du:

 • Hos Kjelen Kafé, som serverer lokale tradisjonelle fiskeretter, småretter og vår spesialitet Møsbrømlefse

 • Saltstraumen Hotel serveres det skikkelig, hjemmelagd middag basert på lokale og kortreiste råvarer. Bærekraftig frokost serveres hver dag i sommersesongen, og en god lunsjtallerken eller nord-norsk fiskesuppe er ofte å finne på lunsjmenyen. Fersk sei og mørt hvalkjøtt smaker godt til middag, og på søndager serveres det alltid nydelig saltkjøtt med hjemmelagd rotmos. Saltstraumen Hotel er sertifisert som Miljøfyrtårn, og har stor fokus på bærekraft og bruk av lokale produsenter

 • Velsmakende og unik steinaldermat blir lagd, presentert og servert på eksklusiv måte hos Tuvsjyen

 

Dag 1: En dag i istiden og og steinalderen (ca. 10.000 – 15.000 år siden)

 • Guidet tur med SALTSTRAUMEN STORIES i geologiløypa ved Åselistraumen som viser hvordan isen har formet landskapet for nesten 15.000 år siden – og sporene etter den Kaledonske fjellkjede som ble dannet da Europa og Amerika kolliderte! hos https://saltstraumenstories.no

 • Tur i Steinalderløypa på Tuvlia (Norges nest eldste bosettingfunn- mer enn 11.000 år gammel). Løypa kan gåes på egen hånd. Parkering til venstre for kystriksveien etter avkjørselen mot Misvær

  Ønsker dere guide med på turen kan dere ta kontakt med oss i Saltstraumen Stories på: saltstraumenstories.no/Kontakt/ 


 • Steinalderlunsj med aktiviteter på Tuvsjyen. Bookes hos tuvsjyen.com/kontakt
 • Landhevingene, landskapet og livet under havflaten – Snorklekurs med Nord og Ne Bookes hos nordogne.no

 

Dag 2: På sporet av Saltstraumens vikinger (for vel 1000 år siden)

 • Guidet tur utover Straumøya til tre av Norges største skipsgraver.

Frammøte ved Saltstraumen Museum, der dere også får høre fortellingen om vår lokale vikinghøvding Raud den Rame og om planene for bygging av et autentisk vikinghus: ”Skåla fra Skålbones”

Bookes hos saltstraumenstories.no

Dag 3: Fiskere, handelssteder og jektefart

Historien om nesten 400 år  med produksjon av klippfisk, tørrfisk og tran og med jektefart til Bergen med tyske og norske handelsmenn  (for ca  130 – 500  år siden)

 • Opplegg i Saltstraumen Museum med den lokale jektefartshistorien og tur til trandamperiet i Kapstø. Servering av fingermat.
  Bookes hos saltstraumenstories.no

 

 

Avslutt gjerne med en god middag på Tuvsjyen, Kafé Kjelen eller restauranten på Saltstraumen Hotell.

Ta kontakt med oss og vi hjelper dere å skreddersy en komplett opplevelse av Saltstraumens kultur, historie, lokalmat, natur og opplevelser.

Tuvsjyen
Unik steinaldermat fra Tuvsjyen
Kjelen Kafé
Kjelen Kafé sett ovenfra